New entrance KunsthalNieuw entree Kunsthal

The assignment of the building technology course was to improve one part of the Kunsthal. After research it became clear that the entrance of the building was not ideally situated. The new entrance is better situated in the overall routing of the building; this also improves the visibility of the entrance from outside. Important  points in the design were the climate, construction and detailing. But as an architect you don’t lose sight of  the esthetic qualities.

render_binneVoor het vak Bouwtechnologie werd als opdracht gegeven om een onderdeel van de Kunsthal in Rotterdam te verbeteren. Na onderzoek van het gebouw werd duidelijk dat de entree niet ideaal gepositioneerd was. De nieuwe entree is beter geplaatst in de algemene route van het gebouw. Ook is de entree van buitenaf beter zichtbaar. Belangrijkste focuspunten waren het klimaat, constructie en detaillering, maar als architect let je uiteraard ook op de esthetische kwaliteiten.

render_binne